Over mij

Mijn vakgebied

Mijn werk als coach combineer ik met mijn gezin en mijn werk als verloskundige in het ziekenhuis. De verloskunde is een prachtig vakgebied waar ik met passie, medische professionaliteit en plezier zwangerschap en bevallingen in het ziekenhuis begeleid. De laatste jaren begeleid ik samen met een mooi team de zwangere en haar partner binnen de POP-poli. POP is de afkorting van Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Hier ondersteunen we de zwangere en haar omgeving met psychische klachten voor, tijdens en/of in de eerste zes weken na de zwangerschap. Dit geeft me veel voldoening. Steeds vaker voel ik dat zoveel meer vrouwen en mannen juist in deze fase van hun leven net wat ‘extra ondersteuning’ kunnen gebruiken. Dit heeft ertoe geleid dat ik me de afgelopen jaren hebt verdiept in het coachende vak en me sinds 2023 geregistreerd post HBO Allround Coach Practitioner mag noemen. Als waardevolle aanvulling op deze opleiding, maar met meer diepgang naar mijn werk als verloskundige heb ik aansluitend de opleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialiste met succes afgerond.

Wie ben ik? 

Ik ben Floortje, partner van Dirk en moeder van Siem, Cato en Guusje. Woonachtig in het prachtige ‘s-Hertogenbosch. Al meer dan 20 jaar werk ik in de geboortezorg, waar ik zowel in de eerstelijn (thuisverloskunde) als de tweedelijn (ziekenhuis) werkervaring heb. Daarnaast heb ik in Malawi gewerkt, als instructeur klinische verloskunde, een langdurige ervaring. Ik ben een spontane, intuïtieve en empathische vrouw met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik haal energie  uit het werken met mensen en doe dat graag in een coachende rol.  

Over Flooreer

Het woord ‘floreren’ komt van het Latijnse woord ‘florere’, wat bloeien betekent. In het Nederlands wordt het vaak gebruikt om aan te geven dat iets succesvol is en goed gaat. Wanneer iemand of iets floreert, dan is er sprake van groei, ontwikkeling en bloei. Door te ‘floreren’ geef je een positieve betekenis aan je eigen leven waarin je gelukkig en tevreden aandacht hebt voor jezelf en je naasten. In mijn logo worden de twee oo’s gevormd door het oneindigheidssymbool (infinity), ook wel de lemniscaat – de liggende acht- genoemd. Vanuit mijn verloskundige hart associeer ik dit met de unieke cyclus van het ontstaan van nieuw leven en het ritme van het leven en de dood. Ons leven is voortdurend in beweging, veranderingen kunnen ons uit balans brengen. Door verantwoordelijkheid te nemen bij deze veranderingen creëer je persoonlijke kansen. Vanuit innerlijke kracht en zelfvertrouwen beweeg je mee in het ritme van jouw leven.