Coaching

Wat biedt Flooreer coaching?

Het mogen verwelkomen van een kindje is een prachtige ervaring, maar kan ook overweldigend zijn. Het is een tijd van verandering, aanpassing en hervinden van je balans. Ouderschap is veelal een van de meest uitdagende rollen die je in je leven mag vervullen. Als coach ondersteun ik moeders en vaders met het vinden van persoonlijke balans bij de uitdagingen die de zwangerschap, de (aankomende) bevalling en het ouderschap met zich meebrengen. Om een gezonde balans te vinden, is het belangrijk om realistische doelen te stellen, open te staan voor nieuwe ervaringen en tijd te nemen voor jezelf, te ontspannen en op te laden. Coaching en counseling kunnen u helpen om te floreren. Het is een waardevolle investering in jezelf en je gezin.

Mogelijke coachvragen

Het kan zijn dat je:

  • zwangerschap anders verloopt dan je van tevoren had gehoopt of gedacht
  • de juiste balans vinden, tussen werk en je privéleven, als lastig ervaart
  • in je dagelijks leven belemmerd word door gevoelens of gedachten die je moeilijk kunt stoppen en die je uit balans brengen
  • de veranderingen van je zwangere lichaam dat zich aanpast aan de
    groeiende baby in je buik soms simpelweg niet leuk vind
  • sombere gedachten hebt die je zwangerschap overschaduwen
  • zorgen hebt of zelfs angst voor bevalling
  • terugkijkt op een ingrijpende en mogelijk zelfs nare bevallingervaring.
Wanneer het niet voelt als een grote roze wolk

Een zwangerschap voelt niet voor alle vrouwen als een grote roze wolk. Sombere of belemmerende gedachten overschaduwen voor sommige vrouwen hun zwangerschap. Aanstaande moeders en vaders voelen zich soms bezwaard om over (psychische) klachten te praten, terwijl dit juist heel belangrijk is. Tijdens de zwangerschap kunnen verschillende factoren zoals de hormonale veranderingen, stress en angst over de bevalling en de toekomstige verantwoordelijkheid voor de baby leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Het is aan te raden om tijdens de zwangerschap goed op jezelf te letten en eventuele klachten serieus te nemen. Zoek hulp bij je zorgverlener als je merkt dat je somberheid, angst of stress aanhoudt of verergert. Het is belangrijk om open te zijn over je gevoelens en jezelf de zorg te geven die je nodig hebt om gezond en gelukkig te blijven.

Gezonde spanning

Een zwangerschap, bevalling en ouderschap zijn onvoorspelbaar. Gezonde spanning komt hierbij kijken. Het is belangrijk om te weten dat het normaal is om je af en toe zorgen te maken. Als angsten en zorgen je dagelijks leven beïnvloeden, je je belemmerende gedachten niet kunt stoppen en je uit balans brengen is ondersteuning door coaching passend voor jou. Coaching helpt om stress en angsten te verminderen, wat niet alleen jouw welzijn ten goede komt, maar ook dat van jullie kindje.

Ingrijpende of zelfs nare bevallingservaring

Een ingrijpende of zelfs nare bevallingservaring kan leiden tot – van mild tot heftig- lichamelijke en emotionele klachten. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op je dagdagelijkse leven en het is niet ongebruikelijk dat deze ervaringen leiden tot spanningen en conflicten binnen persoonlijke en/of werkrelaties. Veel vrouwen en hun partners blijven hier ‘stil’ mee rondlopen met alle gevolgen van dien voor jezelf als persoon, partner en ouder. Als gevolg hiervan kan het plannen van toekomstige zwangerschappen en gezinsuitbreiding uitgesteld worden. Het is belangrijk om hulp te zoeken als je een ingrijpende of zelfs nare bevallingservaring hebt gehad. Praat met je zorgverlener(s), zij kunnen je een luisterend oor bieden en je doorverwijzen voor de juiste ondersteuning. (H)erkenning en ondersteuning door een verloskundig coach kan je leren om te gaan met de gevolgen van de bevalling en je ondersteunen om jezelf te helpen herstellen.